CONCURSUL INTERNAȚIONAL "LEBĂDA DE CRISTAL"

  1. Regulament

    Divizii:
    - Hobby
    - Pre-profesional


    Categorii de vârstă hobby
    - Categoria 4 ani
    - Categoria 5-6 ani
    - Categoria 7-9 ani
    - Categoria 10-12 ani
    - Categoria 13-15 ani
    - Categoria 16-19 ani
    - Categoria 19+


    Categorii de vârstă pre-profesional
    - Categoria 4-6 ani
    - Categoria 7-9 ani
    - Categoria 10-12 ani
    - Categoria 13-15 ani
    - Categoria 16-19 ani
    - Categoria 19+


    Secțiuni competiționale:
    - Secțiunea 1 - Ballet
    - Secțiunea 2 - Contemporan/Jazz
    - Secțiunea 3 - Jazz
    - Secțiunea 4 - Lyrical
    - Secțiunea 5 - Show Dance
    - Secțiunea 6 - Open
    - Secțiunea 7 - Dans de Caracter
    - Secțiunea 8 - Folclor National
    - Secțiunea 9 - Folclor International
    - Secțiunea 10 - Etno Stilizat
    - Secțiunea 11 - Tap Dance
    - Secțiunea 12 - Latino/Salsa/Bachata
    - Secțiunea 13 - Street Dance
    - Secțiunea 14 - Mtv
    - Secțiunea 15 - Acro Dance
    - Secțiunea 16 - Gimnastica Aerobica
    - Secțiunea 17 - Gimnastica Ritmica
    - Secțiunea 18 - Majorete
    - Secțiunea 19 - Production/Thematic Dance
    - Sectiunea 20 - Dans Modern
    - Sectiunea 21 - Neoclasic


    Genuri coregrafice cuprinse în secțiunile de concus:
    - Sectiunea I a concursului este destinată iubitorilor dansului clasic, care pot participa cu variații aparținând repertoriului universal al baletului romantic, sau cu creații proprii, originale. Utilzarea pantofilor de balet pointes este permisă doar interpreților cu vârsta minimă de 10 ani, și vor fi jurizate în categoria specială I.S, atât în cadrul diviziei hobby, cât și în cadrul celei pre-profesionale, începand cu Aspirant B.
    - La Secțiunea a II-a, Dans contemporan / Modern, pot fi înscrise lucrări coregrafice care accesează tehnicile de dans modern aparținând începutului de secol XX (Martha Graham, Merce Cunningham, Jose Limon etc) sau tehnicile de dans contemporan (contemporary, modern dance, dance-theatre etc). Se pot înscrie creații originale, precum și fragmente din baletele de repertoriu universal.
    - La Secțiunea a III-a, Lyrical / Jazz, sunt acceptate coregrafii care au la bază tehnici mixte provenind din dansul clasic, contemporan și modern sau jazz, trendul fiind acela de a utiliza muzici vocale cu text; mesajul literar poate constitui inspirația pentru ethosul coregrafic, dar pot fi folosite și muzici instrumentale.
    - Cea de-a IV-a secțiune este dedicată dansurilor de inspirație folclorică. Pot participa piese de dans de caracter din baletele romantice cunoscute, creații proprii care respectă maniera de codificare a dansului de caracter academic sau piese coregrafice etno stilizate, ce transfigurează într-o manieră proprie elementele specifice dansurilor naționale, prin tehnici mixte (etno-pop, etno-jazz etc).
    - Secțiunea a V-a este destinată genurilor show-dance. Genul permite mixajul mai multor tehnici sau limbaje coregrafice, existența unui story, utilizarea elementelor cu caracter acrobatic, a obiectelor scenografice sau a altor elemente care favorizează conturarea unor idei, personaje, stări etc.
    - Secțiunea a VI-a readuce în lumina reflectoarelor genul spectacolelor Broadway, cabaret, music-hall, jazz, toate stilurile prezente odinioară în teatrele de revistă și muzicale.
    - La secțiunea a VII-a, numită Open, vor putea concura piesele coregrafice care nu pot fi încadrate la una dintre celelalte secțiuni, fiind concepute într-un limbaj coregrafic original sau bazat pe tehnici mixte.
    - Secțiunea a VIII-a este destinată genurilor Urban Style / B-Boying / MTV Comercial.


    Subcategorii de concurs:
    a) soliști
    b) duet/trio
    c) grup mic: quartet / qvintet
    d) grup: 6-12 dansatori
    e) formație: mai mult de 13 dansatori


    Durata limită a pieselor prezentate în competiție este de:
    - maximum 2:30 min. pentru soliști
    - maximum 3 min. pentru duet / trio
    - maximum 3:30 min. pentru grupuri și ansambluri.
    Este permisă o depășire de maximum 10 secunde, fără penalizări. Depășirea acestei marje va determina penalizări.


    Muzica:
    - Muzica se va înregistra in format .mp3 pe platforma de înscriere
    - Concurenții sunt obligați ca în ziua concursului să aibă suportul sonor de rezervă: stick sau CD cu un singur track în format .mp3, având inscriptionat atât pe el cât și pe copertă numele instituției, denumirea piesei coregrafice, categoria și indicația P (dacă dansul începe din poză) sau M (dacă dansul începe după debutul melodiei).


    Sistem de jurizare:
    - Juriul este alcătuit din persoane calificate, cu experiență în domeniul coregrafic.
    - Notarea de către juriu se face cu note de la 1 a 10, ținând cont de următoarele criterii: competențe tehnice ale dansatorilor (40%), compoziție și structură coregrafică (30%), originalitate și imagine scenică (20%), se adaugă 10% nota din oficiu. Nota finală pentru fiecare piesă coregrafică este obținută din media aritmetică a notelor fiecărui membru al juriului.
    - Decizia juriului nu poate fi contestată.
    - Juriul are permisiunea de a reîncadra piesele coregrafice care au fost înscrise în mod eronat la o anumită categorie, fără a opera penalizări. Eventualele reîncadrări vor fi anunțate și afișate înainte de premiere.


    Premiere:
    Se vor acorda pentru fiecare secțiune de dans și categorie de vârstă separat:
    - Trofeul "Lebăda de Cristal"
    - Premiul I
    - Premiul II
    - Premiul III
    - Mențiuni

    Premii speciales:
    - premiul pentru interpretare feminină,
    - premiul pentru interpretare masculină,
    - premiul pentru creație coregrafică,
    - premiul pentru pedagogie în domeniul coregrafic,
    - premiul pentru imagine scenică,
    - premiul pentru costume
    Se vor acorda: diplome, medalii, trofee, vouchere, premii în bani cash, bijuterii din aur, premiile sponsorilor, calificari fara taxa de participare pentru Concursul International de Arta Coregrafica Eurodans ce va avea loc in luna mai 2024


    Înscrierea în concurs:
    - Înscrierea se face prin deschiderea unui cont în platforma on-line, https://lebadadecristal.rdcp.ro/ și completarea câmpurilor solicitate. Încărcarea muzicii pentru fiecare piesă de concurs este obligatorie.
    - Înscrierea este validată după introducerea datelor în platforma de înscriere și achitarea taxei de participare, iar permisiunea de start este confirmată prin email.
    - Încadrarea pe categorii de vârstă se face în funcție de vârsta solistului exprimată în ani, luni (ex: 11,4) sau vârsta medie a grupului exprimată în ani, luni (ex: 13,7), la data concursului. După introducerea datelor de naștere ale dansatorilor în platforma de înscriere, încadrarea se va face automat.
    - Concurenții pot opta pentru înscrierea la una și numai una dintre cele 2 divizii, hobby sau pre-profesional, certificând corectitudinea pe baza unei declarații profesionale.
    - Concurenții care studiază dansul în timpul liber, urmând o formă de studiu între 2 - 6 ore / săptămână, vor opta pentru secțiunea hobby
    - Școlile vocaționale de stat sau școlile, studio-urile, cluburile private, precum și concurentții care studiază intensiv una sau mai multe discipline coregrafice (mai mult de 8 ore / săptămână), se vor înscrie într-o secțiune distinctă, numită divizia pre-profesional.
    - La secțiunea dans clasic este permisă utilizarea pantofilor de balet pointes, începând cu vârsta de 10 ani, într-o categorie specială, I.S
    - Organizatorii asigură condiții tehnice profesionale privind spațiul scenic, sunet și lumina. Scena are dimensiunile: lățime - 12 m, adâncime - 10 m.
    - Sunt admise pe scenă obiecte scenografice de dimensiuni reduse, care pot fi manevrate de concurenți. Nu intră în sarcina organizatorilor manevre tehnice suplimentare legate de scenografia personală.



    Reguli generale:
    - Ordinea de desfășurare a concursului va fi anunțată de organizatori cu 3 zile înainte de începerea concursului și afișată la cabine.
    - În cazul în care sunt dansatori care intra în mai multe piese de consurs și acest lucru necesită timpi suplimentari, se va transmite organizatorilor o atenționare în acest sens în căsuța de mesaj a platformei
    - Un dansator poate reprezenta cel mult două instituții sau școli diferite, dar cu piese coregrafice diferite. Un dansator reprezentand o instituție sau școală se poate înscrie cu două piese coregrafice, dar în acest caz va fi luată în calcul pentru premiere doar coregrafia cu nota cea mai mare
    - În timpul concursului, prezența concurenților la culise este obligatorie cu 5 momente înaintea intrării în scena.
    - Este obligatorie pentru toate persoanele care vor avea acces în instituție, respectarea normelor de disciplină competițională, cu un comportament civilizat, care să nu aducă prejudicii fizice sau morale oricărui participant la eveniment.
    - Intrarea spectatorilor în sala de spectacol este gratuită
    - Accesul la scena și backstage este limitat doar pentru dansatori și coordonatori (profesor, antrenor, maximum 2 părinți pentru grupuri / ansambluri)
    - Fotografierea și filmarea evoluției scenice nu este permisă. Există o companie acreditată de organizatori care poate furniza materiale foto / video la solicitarea concurenților, în condițiile stabilite prin acordul părților


    Data limită de înscrire: 05 aprilie 2024:
    Informatii / Contact click aici


  2. Taxe

    Taxa de participare este de:
    - 75 RON / dansator / dans, pentru grup / ansamblu / quartet / quintet
    - 90 RON / dansator / dans, pentru duet / trio
    - 130 RON / solist / dans


  3. Achitare taxe

    CONT IBAN:
    RO06 RNCB 0465 1523 5484 0001
    Zahariuc Robert-Mihael PFA

    SPECIFICAȚI VĂ RUGAM : 
    COTIZATIE - NUME PLĂTITOR, CNP/CUI plătitor și ID-urile momentelor plătite.
    Taxele de concurs reprezintă taxa de înscriere pentru un copil și o participare.


  4. Locație

    Palatul National al Copiilor Bucuresti, bd. Tineretului 8-10 Bucuresti 040353